Welkom op de website van Minck Oosterveer.


Nadat Minck op 17 september 2011 bij een motorongeluk is overleden besloten wij, zijn familie, dat de website beschikbaar blijft voor geïnteresseerden. Hier kan je gewoon wat rond clicken als je voorbeelden van zijn werk als striptekenaar en illustrator wilt zien. Het meeste vertegenwoordigt zijn recente werk, hier en daar is ook wat ouder werk te zien dat hij van belang achtte voor de ontwikkeling van zijn tekenwerk..


Wij zijn als familie begonnen met het uitzoeken van Minck’s werkkamer en inventariseren van aanwezige originele tekeningen. Zodra we deze klus geklaard hebben gaan we kijken of we het werk misschien kunnen exposeren of gebruiken voor een speciale uitgave. En we zullen beslissen welke originelen we nog zouden willen verkopen. We willen de herinnering aan Minck hoog houden!


Als er nieuws te melden is zullen wij dat hier op de hoofdpagina plaatsen.


30.07.13 | Speciale Minck Oosterveer "Artist Edition" Storm, De Banneling van Thoem


Storm Artist edition

Zoals jullie misschien wel hebben gelezen in Eppo zal er tijdens het Stripfestival in Breda een speciale editie verschijn en van Minck’s Storm werk "De Banneling van Thoem".


Deze zeer speciale uitgave is een zogenoemde Artist Edition, wat inhoud dat het gehele verhaal rechtstreeks wordt gereproduceerd van de originele potlood tekeningen van Minck, waardoor het verhaal in zijn ruwe en pure vorm te lezen zal zijn, zonder inktwerk of inkleuring.


Wat deze editie exclusief maakt, is het feit dat er slechts zoveel exemplaren van gedrukt worden als er originele pagina’s zijn, wat dus neer komt op een oplage van slechts 50 stuks.Er zullen kwalitatief hoogwaardige scans gebruikt worden voor reproductie, zodat de optimale kwaliteit gewaarborgd wordt.


Deze luxe linnen editie zal ook alle voorstudies en schetsen bevatten die Minck destijds voor het project heeft gemaakt.


Naast het feit dat deze uitgave grafisch het ultieme Minck collectible is, wordt elk exemplaar dat gereserveerd wordt voorzien van een originele pagina uit het boek. Er zal op volgorde van inschrijving een nummer worden toegekend. Vervolgens kun je een selectie van 4 favoriete pagina’s uit het boek opgeven, en zal er, wederom op volgorde van inschrijving, een pagina voor je worden gereserveerd.


Prijs van het boek is Euro 295.00 inclusief originele tekening.


Je kunt je exemplaar reserveren via het speciale e-mailadres minckspecialeuitgave@hotmail.com

.

Tineke Oosterveer


27.05.11 | Ruse en poezië


Ruse

Afgelopen woensdag verschijnt de aflevering van de Marvel-comic "Ruse" die ik tekende op tekst van een van mijn favoriete schrijvers, Mark Waid. Ruse is een victoriaanse detective a la Sherlock Holmes met romantiek, komische noot, en met paranormale trekjes en een beetje steampunk. Er staat een preview van op Comic Book Resources. Helaas is de resolutie en de kawaliteit van de scans van deze preview te grof uitgevallen. In de sectie US-comics is de preview in zwart-wit met betere scans terug te vinden, plus wat extra.


Oogtheater

Bij uitgeverij de Contrabas verscheen de dichtbundel "Oogtheater" van Joris Miedema. De gedichten van Joris lezen "stripachtig" en daarom wilde hij graag dat ik de cover van zijn boek tekende. De inkleuring is van de hand van Wilma Leenders.


Spidey

Ondertussen werk ik verder aan de Webslinging Wall-crawler.


14.05.11 | Spider-Man


1989: Junior press vroeg mij mee te werken aan een Spider-man stripje op strookformaat a la de Spider-man krantenstrip door John Romita voor in de Junior Press Schoolagenda. Samen met Michel Nadorp en Rudy Hulleman tekende ik een verhaal op tekst van Joost Timp en we deden alle drie ons best op Romita te lijken. Het zag er wel aardig uit maar ik was een beginneling die nog een hoop zou moeten leren.

Superheld agenda Spider-Man
mijn eerste wat onbeholpen Spider-man tekenwerk voor de Junior-press superhelden-schoolagenda uit 1989

2011: Twee maanden terug, terwijl ik aan het werk was aan "Ruse" voor de Amerikaanse uitgever Marvel, vroeg mijn editor opeens of ik aan een one-shot van Spider-man, het vlaggeschip van Marvel, wilde werken. Lang hoefde ik niet na te denken en gisteren deed Marvel deze aankondiging: "Spider-Island: Deadly foes".

Spidey zelf blijkt helaas niet veel voor te komen in het verhaal, dat is geschreven door Fred Van Lente. Wel een aantal van zijn gruwelijkste en meest duistere tegenstanders! En iedereen weet dat ik dol ben op duistere verhalen.

Spidey Black Cat
Snelle stijl-oefening voor "Spider-Island: Deadly foes" dat augustus 2011 uitkomt

02.03.11 | Marvel en Ruse


Ruse
cover voor Ruse door Butch Guice (potlood) en Mike Perkins (inkt)

Marvel, de grootste comic-uitgever in de VS, heeft mij gevraagd mee te gaan werken aan "RUSE". Deze comic, die kan het best kan worden omschreven als Victoriaanse detective, werd oorspronkelijk uitgegeven door CrossGen. Hoofdrolspelers zijn de arogante detective Simon Archer en zijn partner Emma Bishop, door Simon zelf steevast aangeduid als zijn assistent.

Ik ben niet de enige tekenaar. Mirco Pierfederici tekende al twee delen voor Marvel en de oorspronkelijke penciller en inkter Butch Guice en Mike Perkins staan nog steeds garant voor de covers. De serie wordt geschreven door een oude bekende: Mark Waid met wie ik met groot plezier aan the THE UNKNOWN-miniseries heb gewerkt. Ik oefende alvast wat op de hoofdfiguren en ben inmiddels aan de eerste pagina's begonnen.

Simon Emma Ruse