Biografie
Minck Oosterveer volgde een opleiding tot tekenleraar. Hoewel hij in Holland met Europese strips opgroeide, was hij spoedig meer geinteresseerd in Amerikaanse comics, vooral krantenstrips uit de jaren '30 tot de jaren '50. Het was het pulpachtige, de directe stijl en het gebruik van zwart en wit in het realistische tekenwerk dat hem het meest aantrok. Het werk van Oosterveer werd sterk beïnvloed door Milton Caniff, Alex Raymond, en Will Eisner.
Na voor een studio (studio Peter de Raaf) gewerkt te hebben aan producties zoals 'Tom & Jerry', 'Sesamstraat', 'Paddington', 'Ovide' en 'Spider-Man', begon Minck Oosterveer met Willem Ritstier aan de reeks 'Claudia Brücken' te werken voor Lombard-uitgaven/ weekblad Kuifje/ Tintin. De samenwerking met Ritstier resulteerde daarnaast in een dagelijkse krantenstrip in een Amerikaanse stijl, 'Jack Pott', in het Algemeen Dagblad. Vervolgens begon Oosterveer ook met Willem Ritstier in 1996 de krantenstrip 'Zodiak' voor De Telegraaf, en 'Rick Rolluik' voor Suske en Wiske-weekblad. Ook heeft Oosterveer de twee comics, 'Excalibur' en 'Arachna', en de internationale prijzen winnende animatiefilm, 'Mario A' gemaakt.
In 2002, begonnen Oosterveer en Ritstier een nieuwe krantenstrip in De Telegraaf, getiteld 'Nicky Saxx', hun bekendste krantenstrip tot nu toe. In 2007 startten ze de stripserie 'Trunk' naar aanleiding van een one-shot in de horrorbundel 'Bloeddorst' (diverse Nederlandse en Vlaamse auteurs).
Daarnaast vormden zij een tweede team, naast dat van Romano Molenaar, Jorg deVos en Martin Lodewijk, voor de succes-strip van Don Lawrence, "Storm", en startte hij samen met schrijver Willem Ritstier een nieuwe strip, genaamd "Ronson inc.", voor de herstart van het stripblad Eppo. In Augustus 2008 debuteerde Minck in de Verenigde Staten bij BOOM!-studios met Zombie Tales #4 "Zaambi", geschreven door Chris Morgan. Begin 2009 ging hij voor dezelfde amerikaanse uitgever, in samenwerking met de amerikaanse schrijver Mark Waid, van start met de miniseries "The Unknown" en "the Unknown: the Devil made Flesh". Beide miniseries werden eind 2010 in het Nederlands door uitgeverij de Don Lawrence Collection uitgegeven als "The Unknown: de weegschaal van de ziel" en "the Unknown: een duivel van vlees en bloed".
Met dank aan Lambiek