29.01.11 | Stripschapsprijs en meer


Illustratie

Tekenaar Minck Oosterveer wint de Stripschapprijs 2011, de oudste stripprijs van Nederland. Dat meldt het Stripschap, de organisatie die de prijs uitreikt. De prijs wordt op 12 maart uitgereikt in Gorinchem, waar dan de Stripdagen plaatsvinden. Tot vorig jaar werden het festival en de uitreiking in september in Houten georganiseerd.

Oosterveer maakte jarenlang de krantenstrips ‘Jack Pott’, ‘Zodiak’ en ’Nicky Sax’. Nadat de krant De Telegraaf die strip stopzetten, veranderde Oosterveer het geweer van schouder. Voor het stripblad Eppo maakte hij de westernstrip ‘Ronson Inc.’, voor de Amerikaanse markt tekende hij ‘The Unknown’ en op dit moment staat zijn eerste ‘Storm’-verhaal in de kijker.

bron: strip Turnhout

Cover Ronson Inc.
Er zullen meerdere uitgaven uitkomen en verkrijgbaar zijn tijdens de Stripdagen, waaronder het nieuwe album van Ronson inc: "Goudeerlijk" Van dit verhaal zijn een aantal pagina's en fragmenten nieuw op de site in de "Ronson inc."-sectie te zien.

Logo Eva Ink Artist Group

Ook maakte het Amerikaanse agentschap Eva Ink Artist Group bekend dat zij in het vervolg Minck Oosterveer zullen vertegenwoordigen zowel op het gebied van strips/comics als voor stripbeurzen, verkoop van originelen enz. Via dit e-mailadress EVAINK@AOL.COM kan contact opgenomen worden met de Eva Ink Artist Group.

Maps of earth conspiracies

Aan een aantal projecten wordt gewerkt, één daarvan is "Maps of earth conspiracies" in samenwerking met de Amerikaanse schrijver Charles Webb. Voorbeelden hiervan zijn te zien in de US comics-afdeling.