17.12.09 | The Unknknown:The devil made flesh #3
Sinds 16-12 2009 ligt deel drie van "The Unknown: The devil made flesh" in de winkel. Hierna nog één deel te gaan en dan is het wachten op de hardcover met het complete verhaal dat ergens in het eerste deel van 2010 moet uitkomen. Hier en hier zijn een preview te vinden.18.11.09 | The Unknown hardcover
Vandaag is de "The Unknown"-hardcover met daarin het volledige eerste verhaal, een voorwoord van de Amerikaanse schrijfster Gail Simone (o.a.Wonder Woman, Welcome to tranquility, The Simpsons, Killer princesses) en alle variant covers van de afzonderlijke eerder verschenen deeltjes. De uitgave is zeer mooi verzorgd en uitgevoerd. Voor op de wrap die de leren cover beschermd is gekozen voor de cover van Erik Jones die eerder al het tweede deeltje van het verhaal sierde.07.11.09 | The Unknown: The devil made flash #2
Afgelopen woensdag is het tweede deel van het verhaal "The devil made flesh", van mijn amerikaanse serie "The Unknown", geschreven door Mark Waid, uitgekomen. Met alle besprekingen kan ik alleen maar heel gelukkig zijn. Hier een aantal:

Comicsbulletin.com
Comicswaitingroom.com
Craveonline.com
Fandomania
Comicbookresources.com
Newsrama.com01.11.09 | Interview
Voor Comics Bulletin deed Charles Webb een onderhoudend interview met mij. Zijn vragen brengen ons van Claudia Brücken, waar het allemaal mee begon, naar Catherine Allingham, de hoofdrolspeelster uit de door mij getekende en door de Amerikaanse scenarist Mark Waid geschreven comic-serie "The Unknown".30.09.09 | Nieuw "The Unknown"-verhaal
Vanaf vandaag is het eerste deel van het tweede "The Unknown"-verhaal verkrijgbaar. Titel van dit verhaal: "the devil made flesh". Het verschijnt opnieuw in vier maandelijks delen.29.09.09 | Nicky Saxx en de mysterieuze vervalsingen
Tijdens de stripdagen in Houten werd ik plotseling geconfronteerd met oude(?) genummerde en gesigneerde Nicky Saxx-hardcovers, uitgegeven door onze voormalige uitgever Boumaar. Die bleken voorzien van een handtekening die niet van mij en ook niet van schrijver Willem Ritstier was maar kennelijk moest doorgaan voor die van mij. We weten niet wie ze in de handel heeft gebracht maar waarschijnlijk hebben de argeloze kopers er behoorlijk voor moeten betalen. Voor alle duidelijkheid, als er een handtekening van mij in staat is het één van degenen op het volgende plaatje. Heel oud werk is gesigneerd met de onderste handtekening, later ben ik degene rechtsboven gaan gebruiken en tegenwoordig gebruik ik de versimpelde versie met alleen mijn voornaam zoals die links boven.06.09.09 | Update The Unknown
Onlangs is het laatste deel (deel 4) van het eerste "the Unknown"-verhaal uitgekomen. Ondertussen ben ik al druk bezig met het vervolg, "the Unknown 2 : the devil made flesh". Weer een verhaal van 88 pagina's dat in eerst vier losse deeltjes uitkomt. Ondertussen verscheen er een bespreking van het volledige eerste deel op the Comics Waiting Room en een nieuw interview met schrijver Mark Waid over the Unknown op Broken Frontier.18.07.09 | The Unknown #3
Deze week verscheen deel 3 van The Unknown. Detective Cat Allingham en assistent Doyle belanden op een wel zeer vreemde locatie ergens in Oost-Europa.Daarnaast besteedt Stripelmagazine d.m.v. een interview aandacht aan Ronson inc.


24.06.09 | Nieuwe tekeningen
Er is het nodige aan de website toegevoegd. Bij "europese strips" zijn in de sectie "Ronson inc." nu een aantal pagina's uit deze strip te zien. Bij "US-comics" zijn er twee toevoegingen: Ten eerste een sectie "Just for Fun" waarin ik in het vervolg comic-materiaal laat zien dat niet rechtstreeks alleen voor een comic-serie of one-shot is gemaakt. Dingen die ik puur voor de lol heb getekend of in opdracht voor fans heb gedaan. Materiaal dat is getekend voor Submissions en Pitches of eenmalige covers voor series van anderen. Ten tweede zijn er, nu de eerste miniserie van "the Unknown" bijna af is, een aantal nieuwe pagina's aan The Unkown-sectie toegevoegd.


10.06.09 | The Unknown #2


The Unknown 2

Vandaag is het tweede deel van The Unknown uitgekomen. Het avontuur van detective Cat Allingham en haar hulpje Doyle gaat verder in een race tegen de klok met als inzet haar eigen leven. Een preview is hier te lezen.


23.05.09 | The Unknown uitverkocht


Boom logo

BOOM!-studio's heeft meegedeeld dat THE UNKNOWN deel 1 in één week volledig is uitverkocht en dat er zo snel mogelijk een tweede druk komt om aan de vraag te kunnen voldoen.

Meer info hier.


22.05.09 | Ronson Inc. in Eppo


Vanaf woensdag 20 mei zal de westernstrip "Ronson inc.", geschreven door Willem Ritstier en getekend door mij, voorgepubliceerd worden in stripblad Eppo. Voor deze gelegenheid sieren twee hoofdpersonen uit de strip de cover van Eppo #9. Jorg de Vos schilderde de plaat op een schets van mij.

Eppo cover

Klik voor een vergroting

Uiteraard vereeuwigde mijn collega en cartoonist Mars Gremmen mij op zijn geheel eigen wijze, gedeeltelijk geïnspireerd door de openingspagina van deze website. En binnenin de Eppo is een interview met mij over Ronson inc. te lezen.

Eppo cover

15.05.09 | Uitgekomen!


Afgelopen woensdag (13 mei) kwam hij dus officieel uit. Volume one van "The Unknown".

Ondertussen zijn er al een aantal reviews verschenen. Vijf goede besprekingen waarvan één in het Frans:

http://comicsand.blogspot.com/2009/05/unknown-1-of-4-review.html

http://trashcookies.com/?p=401 (scroll down)

http://goodcomics.comicbookresources.com/2009/05/12/a-couple-of-boom-comics-that-are-arriving-tomorrow/#more-23443

http://fandomania.com/comic-review-the-unknown-1/

http://www.comicbox.com/index.php/news/avant-premiere-vo-review-the-unknow-1/#more-15811 (met dank aan Ingrid en Erik van "b-gevaar" in Brussel voor de vertaling.)

...en twee goede reviews met betrekking tot het tekenwerk:

http://www.comicbookresources.com/?page=user_review&id=997

http://comicbookjesus.wordpress.com/2009/05/11/the-unknown-1-review/

Ondertussen werk ik aan deel 3.

Hierbij de drie verschillende covers. Nog steeds is niet helemaal duidelijk waar mijn C-cover is gebleven maar zonder enige twijfel zullen we die in of op de trade terugzien.

The Unknown #1 Covers

Momenteel voelt het geweldig alleen hoop ik wel dat ik binnenkort mijn presentie-exemplaren krijg. 't Kost @$##%^%&!!! bijna een week om die vanuit LA bij mij af te leveren.


27.04.09 | De onbekende van Het Onbekende


The Unknown a

Op de comicsite Newsarama verscheen een interview dat Vaneta Rogers met mij had over mijn werk voor The Unknown.

En de cover die Paul Pope heeft gemaakt voor The Unknown deel 1 heeft een ander kleurtje gekregen.

The Unknown b

22.04.09 | Haastwerk


Het kost momenteel grote moeite om de site bij te houden. Alles staat in het teken van deadlines. Eppo en BOOM! hijgen in mijn nek. Haast, haast haast, net als de hoofdpersonen uit the Unknown" waarvan deel 1 binnenkort (mei) verschijnt en waar ik deel 2 van aan het afwerken ben.

The Unknown - Speed

En dan komt ook de publicatie van de western "Ronson inc." steeds dichterbij. 20 Mei is het zover in Eppo nr 9. Voor dezelfde Eppo werk ik ook onverwacht samen met niemand minder dan Jorg de Vos, de man die Storm schildert. En nee, het is niet voor Storm. Hier een fragment van mijn bijdrage:

Eppo 9 sketch


02.04.09 | 15 Minutes with Mark Waid


15 Minutes

In een 15 minuten durend interview bespreekt Mark Waid 'The Unknown'.


This text will be replaced


15.03.09 | The Unknown


The Unknown - First page

Eindelijk zijn er een aantal pagina's van het eerste deel van "The Unknown" te zien. Newsarama brengt een interview met The Unknown-schrijver Mark Waid met daarin een preview van de eerste drie pagina's. Achterin de nieuwe superheldenserie van Mark Waid, Irredeemable, die binnenkort van start gaat zal een preview van vijf pagina's te zien zijn.


25.02.09 | Cover The Unknown


Cover The Unknown

BOOM! studios heeft de aankondigingen voor de in mei te verschijnen comics gedaan op Comicscontinuum. Helemaal bovenaan het eerste deel van de vierdelige miniserie die ik teken op tekst van Mark Waid met de titel "The Unknown". Daarbij is nu ook mijn cover voor dat deel te zien, de speciale gelimiteerde c-cover. De twee reguliere covers zijn gedaan door Paul Pope (a-cover) en Eric Jones (b-cover). Eric Jones laat hier en hier zien hoe zijn cover tot stand is gekomen. Het productieproces van mijn cover is hier te zien.


18.02.09 | Strip Publieks Prijs


Ronson Inc.

Willem en ik zijn genomineerd voor de Strip Publieks Prijs die wordt uitgereikt tijdens de stripbeurs van Breda op 28 februari en 1 maart. Meer hierover op de site van de beurs, daar kan ook gestemd worden.

Klik op de afbeelding voor de andere genomineerden.


11.02.09 | Draw & Shoot


Zondag 1 februari zat ik eindelijk weer eens op de motor. Het vroor en begon net te sneeuwen en door het klappertanden schudde ik er bijna vanaf. Waarom zat ik daar? De sympathieke Karin Ceulemans en Jan Magito waren bij mij op bezoek voor een fotoshoot en natuurlijk wilden ze mijn rode motor waarop iedereen mij altijd aan ziet komen als ik een stripbeurs bezoek er ook op.

Draw And Shoot 1

Jan en Karin zijn van "Jakari productions" uit België. Onder de titel "Draw & Shoot" maken zij fotoboeken over en met striptekenaars. In hun eerste boek legden zij de Belgische tekenaars vast en nu zijn ze bezig met hun tweede boek met daarin de Nederlandse striptekenaars. Meer hierover is te lezen en te zien op hun website waar nu ook een gedeelte van de photoshoot is te zien. Zowel de druk fotgraferende Karin die haar handschoenen was vergeten aan te trekken, als de bibberende Minck hebben het overleefd. Ondanks de kou was het een zeer plezante middag.

Draw And Shoot 2


06.02.09 | The Unknown


Op de eerste dag van de New York Comic Convention werd het nu officieel aangekondigd door Mark Waid zelf: Hij (als schrijver) en ik (als tekenaar uiteraard) werken aan een miniserie voor BOOM!-studios getiteld "the Unknown". Op Comic Book Recources is
een artikel te vinden over het project en ook Newsarama besteedt er aandacht aan.

Later meer hierover, voorlopig een foto van de meester himself...

Mark Waid


27.01.09 | Ronson inc.


Ronson Inc.

28 januari is de wedergeboorte van het stripblad Eppo een feit. Dan wordt het eerste nummer gepresenteerd. Ook ik teken een strip voor de Eppo, weer op scenario van Willem Ritstier. Een western dit keer, maar toch een ietsje ander soort western dan we meestal zien. Titel: "Ronson inc.". De publicatie van de strip in het blad staat gepland voor eind mei.

Klik op de afbeelding voor een vergrote versie.


23.01.09 | Weer even Nicky Saxx


Nicky Saxx

Deze worsteling onderwater wordt de cover van het allerlaatste Nicky Saxx album dat de titel "watervrees" zal dragen. Het wordt een album in oblong formaat en het zal enkel te koop zijn gedurende de 2 dagen van de stripbeurs in Breda in het weekend van 28 februari en 1 maart. Aan het einde van de laatste dag zal de resterende oplage 'en publique' worden vernietigd. Daarna zal het verhaal nooit meer in album uitkomen.

Klik op de afbeelding voor een vergrote versie.


02.01.09 | Adembenemend 2


Breathtaking Inkt

En dan is dit de definitieve geïnkte versie van de "breathtaking Vixen".

Klik op de afbeelding voor een vergrote versie.